Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Kultura, umetnost i noćni život u Italiji

Prelepe plaže, ribarski čamci i puno istorije ono je što čini Rimini jedinstvenim gradom na jadranskoj obali ove prelepe zemlje.
Kultura, umetnost i noćni život u Italiji
9 April 2023
0 pregleda

Rimini: šta videti i gde se dobro provesti

Sunce i more su ono što putovanje u Italiju čini potpunim. Prelepe plaže, ribarski čamci i puno istorije ono je što čini Rimini jedinstvenim gradom na jadranskoj obali ove prelepe zemlje. Rimini treba doživeti i istražiti, kako sa kopna, tako i sa mora. Putovanje u Rimini i letovanje u Riminiju nudi bezbroj mogućnosti uživanja od plivanja i surfovanja do ronjenja i istraživanja prirodnih morskih lepota. Stari grad Riminija krije živopisne kuće, parkove i bašte i priča neponovljivu priču koju vredi slušati, doživeti.


Pored mora, Rimini nudi veliki broj spomenika kulture i građevina koje vredi posetiti. Jedan takav velelepni spomenik jeste i katolička crkva Santa Maria in Corte. Izgrađena u 14. veku, ova crkva predstavlja najlepšu i najimpozantniju građevinu Riminija. Nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od mosta Ponte di Tiberio. Ovaj most ima pet lukova u ukupnoj dužini od 70 metara i često se naziva Avgustovim mostom jer je gradnja počela kada je Avgust vladao, ali je završena tek kada za vreme Tiberijeve vladavine. Ovaj most je bio jedini koji nije uništen u bici za Rimini i još uvek se koristi za pešake.


Piazza Tre Martiri je trg koji datira iz srednjeg veka i nekada je bio poznat kao Piazza delle Erbe. Trg tri mučenika, kako se u prevodu naziva, je dobio ime po tome što su ovde pogubljena tri gerilca (Luiđi Nikolo, Mario Kapeli i Adelio Paljarani). Nalazi se na Corso d'Augusto i povezuje Avgustov luk sa Tiberijevim mostom. Danas je ovaj trg dom mnogih poznatih zgrada, ali neke od istaknutih su na južnom kraju trga i zovu se Tempietto di Sant' Antonio i Chiesa Dei Paoletti.


Rimini letovanje za mlade: Rimini je idealno mesto za mlade jer je to mesto koje nudi uživanje i odmor preko dana, ali i ludi provod u toku noći. Ovo mesto je posebno privlačno za mlade koji dolaze iz cele Evrope, a koji tragaju za zabavom, druženjem i letnjim avanturama. Noćni život Riminija nudi širok izbor diskoteka za sve ukuse i sve vrste muzike: od zabava u barovima i diskotekama do otvorenih zabava na plaži. Klubovi i diskoteke su mesto gde gostuju najbolji međunarodni di-džejevi, nudeći nezaboravan provod za sve uzraste.


Rim: grad epskog noćnog života

Rim je glavni grad Italije i regije Lacio, a ujedno je i četvrti grad po veličini grad u Evropskoj uniji. Ovaj grad beleži burnu i dugu istoriju, a sa preko 900 crkava koji su smešteni u njemu, predstavlja grad koji najviše promoviše katoličku veru. Interesantno je to da je svaka crkva lepša od prethodne i predstavlja remek dela najvećih majstora vremena u kojima su građene. Bernini, Rafael, Karavađo i Mikelanđelo ostavili su najvećeg traga u arhitekturi Rima. Znamenitosti Rima, arheološka nalazišta, prelepe crkve, Vatikan, zabavni kvartovi kao što je Trastevere, prelepe fontane – uključujući čuvenu Fontanu di Trevi i prelepi restorani, promovišu Rim kao jednu od najlepših turističkih desitnacija Italije. Istovremeno haotičan i užurban, a sa druge strane zabavan i dinamičan, Rim je mesto u kome ćete uživati i u kulturi i u zabavi.


Trastevere je turističko naselje i verovatno je prvo mesto u Rimu kada je u pitanju noćni život. Ima puno restorana, barova, vinarija i mesta gde možete uživati u tradicionalnim italijanskim specijalitetima. Sa zalaskom sunca, trgovi i ulice se pune ljudima, a barovi postaju ispunjeni ljudima koji su željni dobre zabave.


Mesta kao što je Shari Vari, Art Cafe, Argot, Ombre Rosse predstavljaju mesta koje posećuju turisti iz celog sveta ali i lokalno stanovništvo. Nemojte zaboraviti da Italijani drže do svog kodeksa oblačenja što će zahtevati da i Vi pratite modu, jer, kada ste u Rimu, ponašajte se kao Rimljani. I nemojte brinuti, Rim je grad koji Vas neće izneveriti ni kada je reč o kulturno – istorijskim atrakcijama, a ni kada je reč o noćnom provodu.


Sicilija: prelepe plaže i bogat noćni život

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana i predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija za turiste iz Evrope. Okružena Tirenskim, Jonskim i Sredozemnim morem, Sicilija je bogata prelepim plažama koje zapljuskuje tirkizno more. U blizini Taormine, Isola Bella je prelepa plaža, a uobičajeno je da klubovi na plažama nude suncobrane, ležaljke, piće i mogućnost za uživanje u lokalnim specijalitetima. Plaže u Palermu na severnoj obali, uključujući Mondello, Magaggiari i Cefalu, imaju peščane obale. Oko 40 milja istočno od Palerma, Cefalu, nekada ribarsko selo, ima nekoliko plaža, kafića, restorana, hotela i bogat noćni život. U blizini Raguze, duž jugoistočne obale, popularne plaže uključuju Fontane Bianche, San Lorenzo i Marina di Ragusa. Posetioci Sicilije će pronaći plaže koje vole, bilo da traže osamljeno mesto ili avanturistički provod na vodi.


Noćni život Sicilije podrazumeva zabavu u klubovima, diskotekama i barovima, ples do zore na plaži. Provod na Siciliji svakako je najbolji u Katanji i Palermu. I dok je Katanja poznata po svojim barovima, diskotekama i pabovima, mnogi od ovih lokala su otvoreni i preko dana i gde možete uživati. Sasvim drugačiji vid zabave je zastupljen u Palermu, gradu koji je veći i zahteva da od jednog do drugog bara ili diskoteke imate prevoz.


Pored toga, provod je zagarantovan i kroz pozorišne i plesne, rok, pop i klasične koncerte koji se održavaju na arheološkim nalazištima Sirakuze, Segeste i Taormine i u grandioznim pozorištima u Kataniji i Palermu. To su festivali džeza, bluza i vina na kaldrmisanim ulicama živopisnih gradova i sela.