Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Rajske plaže na ostrvu Skijatos

Ovo ne tako veliko Egejsko ostrvo ima veliki broj neverovatno lepih plaža. Izdvojićemo par najlepših plaža koje se nalaze na ostrvu.
Rajske plaže na ostrvu Skijatos
10 Februar 2023
0 pregleda

U nastavku teksta možete se upoznati sa plažama koje se po našem mišljenju izdvajaju od ostalih uobičajenih plaža na koje ste navikli.


Koukounaries plaža - Jedna od najpoznatijih plaža na čitavom ostrvu. Nalazi se u gradu Skiatosu - Grčka. Plaža je peščana a more je prelepe smaragdne bistre boje. Ovu plažu krasi okolina borove šume i daje posebnu notu svežine, pa je sam boravak na njoj jako prijatan. Na plaži postoje tri taverne gde možete da se osvežite i popijete piće.


Megali Ammos plaža - Nalazi se u starom delu grada Skiatosa. Prilaz samoj plaži je uređen i pristupačan. Plaža je peskovita i uredno sređena. Ima taverne, suncobrane i ležaljke. Jako je popularna i posećena, pa u sezoni bude puno ljudi.
Mikros Asselinos plaža-Nosi naziv kao i istoimeno mesto u kojoj se ova plaža nalazi. Plaža je posuta sitnim peskom i šlujnkom, i nije tako velika. More je kristalno čisto i od same zelene vegetacije koja se nalazi u okolini, boja mora dobija najlepše tirkizne zelene nijanse. Na njoj postoji samo jedan restoran.


Lalaria plaža - Ova je jedna autentična i nesvakidašnja plaža koja svojim posebnim izgledom mamim veliki broj turista. Nalazi se u mestu Moni Evaggelistrias, i do nje se dolazi jedino brodićem. Plaža je šljunkovita i nosi naziv „trijumfalne kapije“, zbog stena i zapanjujućih prizora koje je napravila priroda. Voda je nestvarno plava i čista. Jedina mana, ovog malog raja na zemlji je što su u ciku sezone nepodnošljive vrućine, pa ne možete da boravite baš dugo na ovom dragulju Skiatosa.


Achladies plaža - Plaža se nalazi u mestu Achaladia pored poznatog hotela Espirides. Plaža je peskovita a more u kombinaciji sa bujnom okolnom vegetacijom i nebom, poprima lepe nijanse zeleno-plave boje. Ima svoju prirodnu hladovinu i u njenoj okoloni se nalaze i maslinjaci. Plaža je urbanija i posetiocima nudi taverne, mini markete. Na ovoj plaži postoji i usluga vodenog taxija.


Aghia Paraskevi plaža - Nalazi se u mestu Aghia Paraskevi, po kojem i sama plaža dobila naziv. Ova plaža je dugačka i peskovita. Na njoj, i u njenoj okolini možete naći puno taverni, prodavnica, bazena. U okviru nje su takođe suncobrani i ležaljke. Ova plaža ima bujnu vegetaciju i dosta prirodne hladovine.


Troulos plaža - U istoimenom mestu nalazi se plaža Troulos. Ovo je intimno i mirno mesto idealno za porodice.  Plaža je peščana a ulazak u more je posetepen. U svom sastavu posetiocima nudi retorane i taverne gde mogu da osveže, ručaju i popiju piće.


Vromolimnos plaža - Nalazi se u mestu Kolios. Jedna od najposećenijih plaža na celom ostrvu, kada su u pitanju mladi. Ovde možete naći veliki broj taverni, kafića i beach barova sa jakom muzikom. Ambijent plaže je prelep, uz more, pesak i borovu šumu koja stvara prirodan hlad. Na ovoj plaži možete dočekati jadan od najlepših zalazaka sunca.


Ove plaže koje smo naveli, toplo preporučujemo kada budete otputovali na Skiatos.